Ukraine Accountability Conference, snel en mooi uit de grond gestampt

 In Nieuws

Wouter mocht als communicatieman meewerken aan de Ukraine Accountability Conference, georganiseerd door de Nederlandse regering, met als cohosts het Internationaal Strafhof en de Europese Commissie. Het doel: het bevorderen van de effectieve opsporing en vervolging van de daders van oorlogsmisdaden en mensenrechtenschendingen in Oekraïne.

Verantwoordelijk voor de inhoudelijke communicatie leverde Wouter met een toegewijd team en in nauw contact met de betrokken diplomaten, de organiserende instanties en de delegaties allerhande communicatiemiddelen, waaronder een openingsfilm, drie filmpjes ter introductie van de thema’s van de conferentie, een ochtend- en een middag-talkshow en het persbericht op basis van de slotverklaring.

Het moest snel en goed, binnen vijf weken, en daar heb je het dan even extreem druk mee. Maar niets is zo mooi als onderdeel zijn van een topteam waarin een afspraak altijd een afspraak is, en iedereen gewoon levert. De mensen van de social media en de website, de regisseur en presentator van de talkshows, de makers van de video’s, maar ook de mensen achter de logistiek en de security, iedereen is nodig om de inhoud optimaal tot zijn recht te laten komen.

En het is altijd mooi om een doel te dienen dat groter is dan jezelf. Tegenover de buitenlandse delegaties en internationale organisaties ben je soms heel even het gezicht van het Koninkrijk der Nederlanden, en in die momenten is het zaak hen zo goed en prettig mogelijk van dienst te zijn.

De introductiefilm van de Ukraine Accountability Conference

De Talkshow ter introductie van de conferentie

De talkshow ter afsluiting van de conferentie

Recent Posts
0
Met minister Ernst Kuipers van VWS, persoploopje