Strategie

Situatie inschatten en voorspellen

Hoeveel invloed communicatie heeft op beleid merk je op de momenten dat alle ogen op de organisatie zijn gericht, bijvoorbeeld als er grote veranderingen plaatsvinden of in een crisissituatie. Dan is communicatie de spiegel die de organisatie laat zien wat de buitenwereld van haar verwacht, en dat heeft consequenties voor de hele aanpak van de situatie.

Om die reden bevinden we ons steeds in de directe omgeving van bestuurders en beslissers, om samen met hen een koers te kunnen uitzetten. Zo kunnen we het ingezette beleid communicatief ondersteunen met een woordvoeringslijn, persmomenten, nieuwsberichten en social-mediabeleid.

Zeker als het erop aankomt, is proactief communicatiebeleid van groot belang. De situatie inschatten en voorspellen welke vragen en issues er op de organisatie afkomen. Reageren op plotse bewegingen of wendingen in de publieke opinie. We hebben er inmiddels een schat aan ervaring in opgebouwd. Zodat dat deel van de organisatie gedekt is, wat er ook gebeurt.

Gerelateerde projecten

Woordvoering in de coronacrisis

Voor de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) doet Rinske woordvoering over onder meer vaccinatie. Ze heeft expres voor deze [...]

Woordvoerder vicepremier en minister

Met 15 jaar ervaring als woordvoerder op complexe portefeuilles was Rinske in 2018 en 2019 woordvoerder van de minister van Binnenlandse Zaken en [...]

Tot gauw!

0